luni, 2 ianuarie 2012

Ganduri in noapte

   Noaptea e pictata cu lumini de mult stinse.
   Imi place sa fiu de veghe cand omul ostenit de prea mult zbucium doarme. Imi iubesc insomniile si savurez orele mici ale diminetilor. Noaptea vagabondeaza visele noastre si reveriile insomniacilor. E liniste si lumea pare un loc mai bun, mai calm, mai tolerant, prielnic pentru plimbarile unor ganduri ostenite.
   Stau treaz si savurez taceri. Tacerile celor care la lumina zilei tin discursuri.
   Ziua traim intr-o lume de cuvinte. Cei ce nu dorm noptile au privilegiul sa vada lumea asa cum era la inceputuri: in imagini sau poate doar in jocuri de lumini si umbre. Cerul plin de stele povesteste despre infinit, soaptele par strigate iar umbrele par creaturi mitice.
   Sa stau treaz in noapte si sa ma gandesc la farurile din margini de ocean, ce vegheaza corabii in deriva... ce dar divin!
   In noptile albe uit sa vorbesc si atunci intunericul e panza unui maestru, pregatita spre a fi mazgalita cu ganduri in imagini, mai mult sau mai putin concrete.
   Cand oboseala nu va leaga genele, si nici prin preajma nu e somnul, priviti spre constelatii si fiti convinsi ca nu sunteti singuri! Si eu ma uit tot acolo, cautand trainice prietenii ce numai noptile le leaga.


   Va doresc linistea noptilor!

       Vincent van Gogh - "Starry Night"

Un comentariu: