duminică, 21 iulie 2013

Odă muncii


   Sunt psiho-arhitect și lucrez la Departamentul de Restructurare a Vieții Umane (D.R.V.U.) din cadrul Institutului de Gestionare a Fericirii ”Procentul” (I.G.F. ”Procentul”).
   Astăzi doresc să mă adresez celor care muncesc. Îi salut călduros pe cei care muncesc mult, foarte mult, pe cei cărora nu le mai ajunge timpul pentru muncă. De asemenea îi felicit din inimă pe cei care adoră munca și consideră orice clipă de relaxare o adevărată pierdere de timp. Le transmit cele mai calde urări celor care fac un titlu de glorie din faptul că nu mai au timp pentru ei înșiși, pentru familie sau pentru plăcerile derizorii ale vieții (lecturarea unui roman, pescuitul, vânătoarea sau triviala și prosteasca mișcare în aer liber). Admir faptul că vă petreceți întreaga viața doar în birouri, cabinete, camere de gardă, laboratoare de cercetare, la volanul mașinilor, pe șantiere, în fabrici și pe plantații agricole. Cinste celor care disprețuiesc statul degeaba, chiar și pentru câteva minute! 
   Pentru voi, cei ce ați transformat munca în totem și vă închinați muncii prin muncă am un mesaj important: în laboratoarele noastre este în curs de finalizare proiectul ”Ziua cu 26 de ore”. În curând veți putea dedica muncii 26, nu doar 24 de ore! Până atunci vă oferim gratuit programele noastre cibernetice pentru distrugerea nevoii inutile de somn. Oamenii noștri se vor sacrifica pentru voi! Doar ei vă vor dormi somnul și vă vor visa visele! De acum înainte nimic nu va mai sta între voi și muncă.
    Munca l-a creat pe Om! Slavă Muncii!

[...]

   Surse neoficiale au dat publicității fragmente din stenogramele discuțiilor purtate de membri ai Joker Club, angajați permanenți ai I.G.F. ”Procentul”:
    ” 1% din populația planetei deține 99% din totalul resurselor materiale ale acesteia”,
    ” 99% din populația planetei beneficiază de 1% din resursele ei” 
    ”Acaparați tot somnul de pe piață, duceți la bun sfârșit construcția Insulei de Vis!”
    ”Pompați capital în D.R.V.U.!”

   În rarele mele momente de rătăcire încă îmi spun: ”Dacă munca l-a creat pe om, atunci ce era acesta înainte?” Și tot eu îmi răspund: ”probabil, o ființă gânditoare...” Aceste momente sunt din ce în ce mai rare.