joi, 15 decembrie 2011

Oameni si... activistii de partid

   E perfect normal sa ai simpatii politice, sa fii membrul unui partid (oricare ar fi acela) si chiar sa faci propaganda. Nu e nimic anormal in a propovadui punctul de vedere al partidului din care faci parte, fie ca te dezlantui intre prieteni sau de la o tribuna. Doar "fiecare cioara isi lauda puii", spune un vechi proverb romanesc.
   Nu vreau sa fac caz de promisiunile elctorale (niciodata onorate) si nici de "pomenile" facute inaintea alegerilor. Acestea ma indigneaza dar nu ma mai mira.
   Ceea ce ma ingrozeste este reaparitia prostitutiei morale. Aceasta "boala", din ce in ce mai frecventa si mai grava, pare sa contamineze si segmente socio-profesionale care ar trebui sa posede imunitate naturala pentru sus-numita maladie. Dar persoane considerate "cu scoala" (doctori, profesori, ingineri) au putut fi vazute batand din usa in usa, pe la case sau pe la apartamentele din blocuri (de la parter si pana la ultimul etaj), cu sacose si pixuri pe care le ofereau ranjind, cersind voturi. Am aflat despre situatia unor bolnavi carora doctorul le-a promis rezolvarea situatiilor lor... dar dupa alegeri... daca iese la vot partidul adulat de "stranepotul vitreg al lui Hipocrat". Am vazut copii scosi din timpul programului de invatamant, si "impulsionati" de catre dascalii lor sa planteze copacei in curtea scolii, pentru a incanta privirea politrucului ce urma sa-i viziteze. Doamne, cat de "gelatinoasa" poate fi o coloana vertebrala?
   Cine practica prostitutia morala? Acesti indivizi se numesc nebunii de partid. In decembrie 1989 Ceausescu n-a murit.  Cand a fost ciuruit de gloante la Targoviste, el doar a explodat si traieste in Romania post-decembrista prin gretoasele sale bucatele umane bolsevice, care colcaie si ne infecteaza tara. 
    Doamne, Dumnezeul meu, ce se intampla cu copiii tai?     

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu