miercuri, 21 decembrie 2011

Cei trei stalpi

   Casa sufletului se cladeste pe o structura de rezistenta metafizica. Aceasta structura e constituita din trei stalpi: familia, credinta in divinitate si profesia (aducatoare de satisfactii materiale si spirituale). Orice suflet sanatos are cei trei piloni la locul lor. Fie si numai zdruncinarea unui singur element al ansamblului de rezistenta conduce invariabil la o boala sufleteasca.
   Desigur si prietenii si banii si pasiunile confera suport, acoperis sau stralucire dar daca se clatina casa se poate ajunge la un morman de resturi sclipitoare.
   Iata trei sfaturi ce pot fi de folos in preventia decesului prematur al sufletului:
   - Copiii trebuie sa aiba si mama si tata, e de preferat ca un cuplu sa aiba copii si e bine ca toate aceste particule elementare sa aiba un grad mare de coeziune.
   - Oamenii trebuie lasati sa-si adore propriul Dumnezeu, indiferent de numele acestuia, pentru ca starea sufleteasca numita de noi credinta este instinctuala. Credinta nu se preda in scoala si nici nu poate fi deprinsa de la cineva. Rugati-va doar: "Ajuta-ma, Doamne, sa-mi intaresc credinta!"  Rugaciunea este un factor de preventie pentru sanatatea psihicului vostru.
   - Trebuie sa muncesti si in egala masura truda ta trebuie sa-ti aduca bani si bucurie in suflet.
   Sunt prea multe suflete ale caror case au fost demolate.
   Lipsit de adapost sufletul poate fi grav ranit pana si de o adiere a vantului.
   Atentie! Divortul, ateismul si somajul dauneaza grav sanatatii sufletesti!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu