luni, 20 februarie 2012

Pieta

Raul nu-si are originea decat in sine insusi.
Raul nu este o consecinta pentru ca nici un alt Rau anterior nu-i poate servi drept cauza justa.
Raul nu este niciodata nascut, ci doar aparut cu aprobarea data de-un vremelnic.
Odata ce i-ai permis sa-ti fie sageata otravita, strapunge inima tintita si invariabil se-ntoarce sa-ti devoreze arcul.
Mereu cate cineva da aprobari.
Exista!

                          Michelangelo Buonarroti - "Pieta"

Un comentariu:

  1. Raul nu construieste, este distructiv. Raul nu poate exista in absenta binelui, pe cand binele, atribut divin, poate fi de sine statator. Ca un veritabil parazit, raul se hraneste din energia binelui, pentru ca el nu are posibilitatea de a se crea pe sine. In ciclul karmic, raul se plateste acum sau in alta viata . Totdeauna . Cum se zice : " Faci plata, cu banii jos !" Divinitatea transfigureaza raul, astfel, el devine o incercare, o lectie la care trebuie sa raspundem si pe care trebuie s-o invatam, ca sa putem evolua . Daca nu , lectia se va repeta .
    " Dumnezeu a dat, Dumnezeu a luat . Fie numele Domnului laudat ! "
    In Cartea lui Iov, satana, cere permisiunea Domnului pentru a incerca credinta lui Iov . Altfel nu se putea . Necunoscute ne sunt caile Domnului .
    Nu putem vedea existenta raului in lume, cred, decat cum am zis, ca pe o incercare. Deviza Karamazovilor : " Totul este permis ! ", in absenta lui Dumnezeu, arunca lumea si individul spre autodistrugere . Absenta lui Dumnezeu din lume nu este naturala si in conseciinta , o astfel de lume nu poate exista . Morala trebuie sa fie in noi, sa se nasca din noi, nu sa fie sub protectia unui "jandarm ". Moralitatea ne ofera adevarata libertate .
    Mila, compasiunea si mai ales iertarea, sunt caile prin care "ardem" rautatea aruncata asupra noastra de cei de langa noi . Si totdeauna in numele Domnului ...

    Cordumi

    RăspundețiȘtergere